zondag 8 januari 2017

Στηρίξτε ένα ευγενή στόχο + Steun een nobel doel

Ο νέος Ιερός Ναός για το Άμστερνταμ (Zaandam).
De nieuwe Grieks-orthodoxe kerk voor Amsterdam (Zaandam).

Η ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Παναγίας Τενάγους - Γενεσίου τῆς Θεοτόκου, Asten (B. Brabant).
De renovatie van het Grieks-orthodox klooster in de Peel - Geboorte van de Moeder Gods, Asten (N. Brabant).


Uit de nieuwsbrief van januari 2017:
Zoals we eerder lieten weten, binnen afzienbare tijd moet het dak vervangen worden, omdat er asbest in de golfplaten zit. Dit is tevens het uitgelezen moment om iets te doen aan betere isolatie. Maar ook de houten sacristie en kiosk 'liepen tegen hun pensioen' - en als je dan toch bezig bent... - dus is er getekend door onze bevriende, gepensioneerde architecten (en digitaal door hun beider architecten-zonen) hier in Brabant en in Duitsland. Van buiten wordt de kippenstal nu dan ook een kerk, van binnen blijft het veelal hetzelfde: alleen bij de beide ingangen en in het koorgedeelte gaat het dak wat omhoog, zodat we meer adem over houden om Gods lof te zingen! Wie van u bij de begrafenisdienst aanwezig was, zal beamen dat dat geen overbodige luxe is. Nu was dat een uitzonderlijk drukke bijeenkomst natuurlijk, maar over de zomermaanden kan het ook met weinig aanwezigen al snel heel erg benauwd worden in de lage kapel.

Door het dak nog een eindje verder door te trekken, kan er ook plaats komen voor een degelijke (!) sacristie, een droge kiosk en is er ook nog plaats voor een 'besloten' spreekkamer/biechtruimte - en een mooie klokkentoren.

Al met al worden dan in een klap een heleboel 'wensen' vervuld.

Het 'bouwfonds' dat we ter ere van M. Maria deze zomer voor dit project hebben opgestart heeft inmiddels ruim € 18.000 opgebracht, dat is in zo korte tijd een geweldig bedrag, waarvoor onze hartelijke dank, maar u zult begrijpen dat dat (nog) niet voldoende is voor deze grote klus. We willen u daarom vragen om het bouwfonds nogmaals te willen 'gedenken' met een bijdrage. Dat kan op het bekende (ANBI) Triodos-bankrekeningnummer van onze stichting onder vermelding van 'bouwfonds'.


We zijn op verschillende andere manieren bezig geld te zoeken voor dit project, en hopen dan ‘te Zijner tijd’ genoeg toezeggingen te hebben om de bouw te kunnen starten.
Met een nieuw geïsoleerd dak kunnen we ook flink bezuinigen op het (dure) tank-propaan-gas.

Wilt en kunt u ons nog eens helpen? Of weet u misschien iemand anders die mee zou willen helpen? We zijn dankbaar voor iedere euro.

Giften zijn welkom op :
Stichting "Geboorte van de Moeder Gods" te Asten (ANBI)
IBAN: NL 64 TRIO 039035 9769

BIC/Swift-code: TRIO NL 2U
Van buiten Europa: dezelfde BIC/Swift code, samen met het adres van de bank: Triodos Bank Nederland; Utrechtseweg 44, 3704 HD Zeist; Holland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten